TüP BEBEK SüRECI FUNDAMENTALS EXPLAINED

Tüp Bebek Süreci Fundamentals Explained

Tüp Bebek Süreci Fundamentals Explained

Blog Article

Aşılama Tüp bebek mi sorusu sıkça bizlere sorulmaktadır. Aşılama tüp bebek demek değildir. Aşılama ve tüp bebek arasında uygulama şekli, başarı oranı ve kimlere uygulanacağı ile ilgili farklar vardır. Bu yazımda aşılama ve tüp bebek arasındaki farkı sizlere açıklayacağım.

Bu aşamada, kadının hormonal ilaçlar alarak yumurtalıklarının daha fazla sağlıklı yumurta üretmesi sağlanır. Yumurtalıkların uyarılması, kadının vücudunun tepkisine bağlı olarak tedavi strategyı belirlenir ve ilaç dozajları ayarlanır. Bu süreçte, kadının sağlık durumu ve yumurtalık kapasitesi dikkatle değerlendirilir.

Ultrason takipleri sırasında değerlendirilen bir diğer faktör de rahmin içini döşeyen ve endometrium adı verilen tabakanın yapısı ve kalınlığıdır. Gebelik oluştuğunda endometriuma yerleşeceğinden bunun yapısı son derece önemlidir.

Yumurta hücresinin döllenme için yeterli olgunluğa ulaştığından emin olduktan sonra çatlatma iğnesi uygulanır ve yaklaşık 36 saat sonra laboratuvar ortamında seçilmiş olan kaliteli sperm hücreleri rahim içerisine transfer edilir. Bu uygulama sonucunda gerçekleşen gebelik oranı %15 civarındadır.

Ancak daha karmaşık kısırlık vakalarında ya da birkaç aşılama denemesi başarısız olduktan sonra tüp bebek tedavisi önerilir.

Yumurtanın uyarılmasından sonra birkaç gün ara ile ultrason muayenesi yapılır ve olgunlaşma seviyesi değerlendirilir.

This Web page works by using cookies to help your working experience As you navigate by the website. Out of such, the cookies which might be categorized as important are saved on your browser as they are important for the Functioning of basic functionalities of the web site.

Luteal faz desteği advertı verilen bu tedavi gebelik gerçekleştiğinde 10. gebelik haftasına kadar devam eder.

Aşılama yöntemi genellikle erkeğe bağlı olarak ortaya çıkan ve nedeni tam olarak açıklanmayan kısırlık durumlarında tüp bebek tedavisinin ilk basamağı olarak tercih edilir.

Yumurta geliştirme aşamasında neler yapılır? two. Yumurta geliştirme aşamasında neler yapılır?

Sonrasında hassas bir müdahale ile yumurtalar toplanır. Bu aşama kapsamında erkeğin de sperm örneği vermesi gerekir. Şayet erkekte sperm bulunmuyorsa bu durumda kısaca TESE olarak adlandırılan testikiler aspirasyon ya da biyopsi ile sperm alınması sağlanır. Erkekten alınan spermler laboratuvarda semenden ayrıştırılır ve sonrasında kullanılır.

Daha sonra olgunlaşan yumurta hücreleri, ameliyathane ortamında toplanır ve uygun Polycystic Ovary Syndrome laboratuvar ortamında kaliteli sperm hücreleri ile bir araya getirilir.

three. aşama olan yumurta toplama aşaması oldukça emniyetli ve kısa süren ve anestezi altında yapılan bir işlem olsa da nadiren komplikasyonlar yaşanabilir. En sık karşılaşılan komplikasyon yumurta toplama iğnesinin geçtiği alanda vajina kanamalarıdır.

I) Anne veya baba adayında genetik difficulty varsa Çiftlerden birinde bilinen  bir genetik issue varsa embriyolara genetik…

Daha sonra erkekten elde edilen sperm hücreleri laboratuvar ortamında PCOS yıkanarak en kaliteli sperm hücreleri toplanır.

Report this page